Door de vele beschikbare modellen, de ruime keuze aan motoren, vermogen, uitrusting en prijs kan de aankoop van een gebruikte auto snel worden vergeleken met een hindernisbaan. Gelukkig biedt SPOTICAR u een complete gids om gemakkelijk een gebruikt voertuig te kopen.

Categorieën, motoren, prijzen, merken en formaliteiten: ontdek alles wat u moet weten!

 

DE KEUZE VAN DE CATEGORIE, DE ESSENTIËLE STAP OM EEN GEBRUIKTE AUTO TE KOPEN

Of u nu een gebruikte Citroën, Renault, Opel of een ander merk wilt kopen, de eerste regel is: selecteer de categorie die het beste bij u past. Om de auto te vinden die u nodig hebt, moet u eerst weten welke opties beschikbaar zijn:

Een gebruikte Stationwagen kopen:

Het comfort van een sedan, een ruim interieur, een lager verbruik dan sommige MPV's en SUV's, een lagere verzekeringspremie en een design waarin sportiviteit en sierlijkheid samengaan. Dat zijn de vele voordelen van een gebruikte stationwagen. Dit type auto heeft de complete standaarduitrusting van een sedan, waaronder achteruitrijradar of -camera, ingebouwde navigatie en parkeerhulp, maar ook meer zitplaatsen en comfort voor de passagiers.

Een gebruikte Sports Utility Vehicle (SUV) kopen:

Waar SUV's vroeger aan een select publiek waren voorbehouden, hebben ze tegenwoordig een veel grotere groep gebruikers. Deze auto's doen het goed in de stad maar ook daarbuiten, en worden momenteel veel verkocht. Hun sterke punt? Stoere lijnen die avontuur uitstralen, een hoge bestuurderspositie en een ruim interieur. Ideaal voor reizen met het hele gezin.

Een gebruikte Cabriolet kopen:

Het is de bevoorrechte keuze voor liefhebbers van plezier rijden. De cabriolet met zijn open dak kan worden gezien als een echte garantie voor esthetiek en sportiviteit.

Een gebruikte Bedrijfsauto kopen:

Geen enkele ondernemer kan zonder bedrijfswagen. Koelwagens, hoogwerkers, containerauto's of bestelwagens: het aantal toepassingen en functies is legio. Kiest u voor een tweedehands bedrijfswagen, dan kunt u flink wat geld besparen. Voordat u tot aanschaf overgaat, moet u alleen wel een aantal belangrijke punten controleren. Bij SPOTICAR kunt u terecht voor advies en de ideale gebruikte bedrijfswagen.

 

EEN GEBRUIKTE AUTO KOPEN: LET OP DE MOTORISERING

Maar de categorie is niet het enige keuzecriterium bij het kopen van een gebruikte auto op internet, via een individu, of zelfs om een ​​tweedehands auto bij een professional te kopen. Het is inderdaad belangrijk om de motor te selecteren die past bij uw wensen en uw budget, zonder de doorverkoop te vergeten. Als het al moeilijk is om tussen benzine of diesel te kiezen om een ​​gebruikte auto te kopen, wordt de taak steeds ingewikkelder met de ontwikkeling van nieuwe motoren. Ontdek alles wat u moet weten om de juiste keuze op dit gebied te maken.

Het kopen van een diesel occasion:

Jarenlang was een diesel in vergelijking met andere soorten motoren een aantrekkelijke optie omdat diesel een stuk goedkoper is dan benzine. Maar de reputatie van diesel heeft een geduchte knauw gekregen en tegenwoordig wordt deze brandstof ten onrechte verantwoordelijk gehouden voor de vervuiling in steden. In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, heeft een diesel vele voordelen ten opzichte van andere motoren. Met de deskundigheid van SPOTICAR kunt u nu de gebruikte diesel kiezen die u nodig hebt.

Het kopen van een benzine occasion:

Benzinemotoren doen het op dit moment heel goed en staan in vergelijking met diesel in een veel beter blaadje.  Ze zijn schoner dan diesel en daardoor steeds aantrekkelijker. Op de occasionmarkt zijn heel veel modellen te koop. Ontdek bij SPOTICAR wat de voor- en nadelen zijn van het rijden op benzine.

Het kopen van een hybride occasion:

Door de gecombineerde voordelen van een elektrische auto en een verbrandingsmotor zijn hybrides een enorm succes. Sinds de Toyota Prius als allereerste model op de Europese markt kwam, heeft dit segment een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Met prestaties die niet onderdoen voor een diesel of een benzinemotor hebben deze auto's tegenwoordig een fantastisch weggedrag en rijden ze bovendien erg zuinig. En dat zijn allemaal goede redenen om een gebruikte hybride aan te schaffen.

Het kopen van een elektrische occasion:

Door stijgende brandstofprijzen en nieuwe milieuregels wordt de aanschaf van een tweedehands elektrische auto het overwegen waard. Deze auto's zijn zuiniger in gebruik en hebben nul uitstoot. Bovendien zijn ze prettig om in te rijden en hebben ze voldoende actieradius. Om u op weg te helpen heeft SPOTICAR de voordelen van dit type auto voor u op een rijtje gezet en kunt u bij ons terecht voor advies over de aanschaf van een elektrische occasion.

Het kopen van een automaat:

Een auto met automatische versnellingsbak is voor veel automobilisten geschikt: bestuurders die schakelen lastig vinden, mensen die vaak in stadsverkeer met veel opstoppingen rijden enz. Een automatische versnellingsbak stond vroeger gelijk aan een hoog verbruik, doorslippen en schakelen met horten en stoten. Tegenwoordig hebben fabrikanten enorme vooruitgang geboekt en zijn de meest voorkomende problemen opgelost.

 

HET MERK: DE BESLISSENDE FACTOR OM EEN GEBRUIKTE AUTO TE KOPEN

Nog belangrijker dan de prijs of motorisering, is het merk vaak het eerste selectiecriterium bij het kopen van een gebruikte auto. Bij Spoticar heeft u ruime keuze uit veel verschillende merken, aangeboden door ruim 400 merkdealers.

Het kopen van een gebruikte Renault:

Het moet gezegd worden dat de fabrikant verschillende bestsellers heeft, waaronder Clio, Captur en Twingo.

Het kopen van een gebruikte Peugeot:

Op de occasionmarkt kunt u moeilijk om Peugeot heen, want dat is al jarenlang een toonaangevend Frans merk. Met de Peugeot 208 voor de stad, de 2008 en 3008 SUV's en de compacte Peugeot 308 levert de fabriek een breed scala aan auto's. Bij SPOTICAR leest u alles wat u moet weten om een tweedehands Peugeot te kopen.

Het kopen van een ​​gebruikte Citroën:

De Citroën C3 en C4 behoren tot de populairste auto's van dit Franse merk. Het is dan ook logisch dat er op de occasionmarkt heel wat van te vinden zijn. Door hun veelzijdigheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben ze bovendien het voordeel dat ze lang hun waarde houden. En dat zijn allemaal goede redenen om een tweedehands Citroën te kopen.

Het kopen van een gebruikte Volkswagen:

VW was ooit bedoeld als "auto voor het volk", en dat is precies waar het merk voor staat. Stadsauto's, compacte auto's, gezinsauto's, sedans, sportauto's of SUV's: de Duitse fabrikant heeft voor elke bestuurder wel een model in huis. Door deze veelzijdigheid en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is Volkswagen een vaste waarde op de occasionmarkt.

Het kopen van een gebruikte Seat:

Er zijn genoeg redenen om een gebruikte Seat te kopen. Als dochter van het Volkswagenconcern is het Spaanse merk erg populair in Europa en heeft het veel knowhow in huis. De fabriek staat bekend om zijn veelzijdige trendy modellen als de Seat Leon en de Seat Ibiza, en heeft sinds zijn oprichting al meer dan 10 miljoen auto's geproduceerd.

Het kopen van een gebruikte Nissan:

Door de alliantie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi behoort de Japanse nummer 2 tegenwoordig tot de grootste automerken ter wereld. De Japanners blinken vooral uit met hun SUV's en stadsauto's, die in het leveringsprogramma een centrale plaats innemen. Maar Nissan doet tegenwoordig meer, en heeft uitstekende oplossingen in huis voor grote gezinnen. Een mooi voorbeeld daarvan is de Evalia.

Het kopen van een gebruikte Mercedes:

Al tientallen jaren wordt het merk met de ster overal ter wereld als één van de beste automerken gezien. Mercedes-Benz is altijd blijven innoveren. Zo was de eerste auto ter wereld een Benz en de eerste dieselauto een Mercedes, evenals de eerste zelfrijdende auto. Tegenwoordig is er een gigantisch aanbod van tweedehands Mercedessen en vindt u altijd wat u zoekt: sportief of luxueus, een sedan of een stadsauto.

Het kopen van een gebruikte Kia:

Gebruikte Kia's vallen vooral in de smaak door hun betrouwbaarheid. Dat blijkt ook wel uit de garantie van zeven jaar of 150.000 km die de Koreaanse fabrikant op al zijn modellen geeft. En die duurzaamheid zien we terug in alle categorieën: van de kleine Rio voor in de stad tot de indrukwekkende Carens stationwagen. Wilt u in zo'n auto rijden, dan hoeft u maar één ding te doen: ga bij SPOTICAR op zoek naar de ideale gebruikte Kia voor u.

 

SPOTICAR TIPS VOOR HET KOPEN VAN EEN GEBRUIKTE AUTO

Financieel gezien is het kopen van een gebruikte auto vaak aantrekkelijker dan het kopen van een nieuwe, als u tenminste een aantal valkuilen weet te omzeilen.

Hoe kiest u een gebruikte auto?

De best betaalbare occasions

Wat moet u regelen bij de verkoop van uw auto?

10 tips van SPOTICAR