Hoe kiest u een gebruikte auto?

Onze tips voor het kiezen van de juiste gebruikte auto

 

Niet iedereen maakt even makkelijk zijn keuze uit miljoenen tweedehands auto's. Maar weinig mensen weten namelijk precies wat ze willen. Spoticar helpt u om een tweedehandsauto te vinden die aan uw wensen voldoet, binnen uw budget past en eventueel goed weer in te ruilen is.

 

Bedenkt goed wat u nodig hebt

 

Voordat u naar een gebruikte auto op zoek gaat, moet u goed bedenken wat voor u belangrijk is. Zo voorkomt u dat u het spoor in no-time bijster raakt:

 

  • Soort carrosserie: een stadsauto kiest u voor ritten in de stad en een laag verbruik. Een sedan voor veelzijdigheid. En een gebruikte MPV of SUV voor het hele gezin en veel bagage.
     
  • Motor en versnellingsbak: benzine voor wie weinig kilometers maakt of vooral in de stad rijdt. Een diesel voor wie veel rijdt (meer dan 15.000 km per jaar). Een tweedehands hybride of elektrische auto zal in aanschaf iets duurder zijn maar in het dagelijkse gebruik weer goedkoper.

 

  • Automaat: vooral aan te raden voor stadsverkeer of fileverkeer omdat hij comfortabeler rijdt.

 

Binnen uw budget blijven

 

Op internet kunt u tegenwoordig heel nauwkeurig aangeven wat uw budget is. Maar naast de aanschafprijs zijn ook de gebruikskosten belangrijk. En die hangen van een aantal dingen af:

 

  • Soort motor: voor benzine en diesel zijn vooral de brandstofprijzen van belang. Hybrides en elektrische modellen hebben minder onderhoud nodig.

 

  • Verzekering: de premie hangt af van de nieuwprijs van de auto en uw eventuele schadevrije jaren.

 

  • Verbruik: hoe krachtiger de motor, des te groter de aanslag op uw budget.

 

Moet ik ook denken aan de latere inruilwaarde?

 

Dat hangt er vanaf wat u wilt. Verwacht u dat u een auto niet langer dan drie jaar zult houden, kies dan geen auto die niet heel gangbaar is, dus van een onbekend model, met een heel bijzondere kleur of met een al te sobere uitrusting. Kijkt u vooral naar de lange termijn, dan kunt u zo goed mogelijk rekening houden met wat u nodig hebt, maar ook met wat u later wilt.

 

In alle gevallen adviseren wij u om naar een merkdealer te gaan. Via Spoticar hebt u een ruime keuze aan modellen bij een van onze 400 dealervestigingen van Peugeot, Opel, DS Automobiles en Citroën.

 

Onze pluspunten: u kunt uw huidige auto bij ons inruilen en krijgt de zekerheid van een gebruikte auto die van A tot Z is gecontroleerd, tot twee jaar garantie, ondersteuning en een vervangende auto bij pech.

SPOTICAR
SPOTICAR
Er zijn duizenden advertenties voor tweedehands auto's, en in dit enorme aanbod zie je soms door de bomen het bos niet meer. Lees hier onze tips om goed te bedenken wat u nodig hebt om binnen uw budget te blijven.
SPOTICAR OCCASIONS