Overslaan en naar de inhoud gaan Ga naar de voettekst
Elektrische occasions SPOTiCAR

Gebruikte elektrische auto's: profiteer van de ruime keuze op SPOTiCAR

Door stijgende brandstofprijzen en nieuwe milieuregels wordt de aanschaf van een tweedehands elektrische auto het overwegen waard. Deze auto's zijn zuiniger in gebruik en hebben nul uitstoot. Bovendien zijn ze prettig om in te rijden en hebben ze voldoende actieradius. Om u op weg te helpen heeft SPOTICAR de voordelen van dit type auto voor u op een rijtje gezet en kunt u bij ons terecht voor advies over de aanschaf van een elektrische occasion.

De vele voordelen van een gebruikte elektrische auto

Hoewel de eerste elektrische auto's al in de vorige eeuw op de weg kwamen, heeft dit type auto sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Tegenwoordig geldt het als de auto van de toekomst, vooral vanwege zijn vele voordelen:

• Geen uitstoot: de elektrische auto is een ideaal alternatief voor auto's met verbrandingsmotoren en stoot in het geheel geen CO2 uit. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar voorkomt ook dat u milieuzones niet meer in mag. Bovendien kunt u bij aanschaf van een gebruikte elektrische auto soms aanspraak maken op een slooppremie voor uw oude auto, en die kan oplopen tot wel vijfduizend euro.

• Zuinig: hoewel een gebruikte elektrische auto in aanschaf duurder is, kunt u er op de langere termijn heel wat voordeliger mee uit zijn. De kosten van elektriciteit zijn lager (gemiddeld € 2 per 100 km), u betaalt minder verzekeringspremie en het onderhoud is minimaal.

• Uitstekende prestaties: de actieradius van tweedehands elektrische auto's is inmiddels geen probleem meer. Voorbeelden daarvan zijn de Renault Zoé, de Peugeot Ion of de Citroën C-Zéro. Dat is des te prettiger omdat elektrische auto's aangenaam rijden en het qua snelheid en acceleratie erg goed doen.

 

Gebruikte elektrische auto's: de toonaangevende modellen

Het zal u niet verbazen dat er tweedehands vooral kleine elektrische stadsauto's te koop zijn. We hebben het dan bijvoorbeeld over de Peugeot Ion en de Citroën C-Zéro. Ook de Renault Zoé, de Nissan Leaf en de Smart Fortwo EV doen het heel goed.

Van sedans, compacte auto's en SUV's komen op dit moment steeds meer elektrische uitvoeringen op de markt. Natuurlijk kan niemand om de BMW i3 en de Hyundai Kona Electric heen. Zelfs de bedrijfswagen gaat tegenwoordig elektrisch. U kunt dan denken aan een Peugeot e-Partner Tepee of een Citroën e-Berlingo. Maar natuurlijk ook aan een cabriolet, bijvoorbeeld de verrassende Citroën e-Mehari.

 

Waarom zou u voor een gebruikte elektrische auto naar een merk dealer gaan?

Bij SPOTiCAR doen we er alles aan om u zonder zorgen een tweedehands elektrische auto te laten kopen. Met ons netwerk van 400 dealer vestigingen garanderen wij u een gecontroleerde auto met tot wel 24 maanden garantie.

Onze dealers en garages van Peugeot, Citroën, Opel en DS adviseren u bij de aanschaf van uw gebruikte elektrische auto. Van de financiering tot de inruil van uw oude auto: u profiteert van diensten op maat.

Naast 24 uur per dag en zeven dagen per week ondersteuning bij pech krijgt u bij SPOTICAR ook nog eens de zekerheid van "niet goed, dan een andere auto". Het zijn allemaal goede redenen om op ons te vertrouwen bij de aanschaf van een tweedehands elektrische auto.

 

Cookies accepteren