Overslaan en naar de inhoud gaan Ga naar de voettekst
Vind uw tweedehands hybride auto op SPOTiCAR

Tweedehands hybrides: bekijk de selectie van SPOTICAR

Door de gecombineerde voordelen van een elektrische auto en een verbrandingsmotor zijn hybrides een enorm succes. Sinds de Toyota Prius als allereerste model op de Europese markt kwam, heeft dit segment een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Met prestaties die niet onderdoen voor een diesel of een benzinemotor hebben deze auto's tegenwoordig een fantastisch weggedrag en rijden ze bovendien erg zuinig. En dat zijn allemaal goede redenen om een gebruikte hybride aan te schaffen.

 

Tweedehands hybrides staan goed aangeschreven

De markt voor hybride auto's is volop in de groei. Zo steeg de verkoop van oplaadbare modellen in 2018 met bijna 25%. Dat succes kan worden verklaard door de vele voordelen van deze auto's:

• Veelzijdige motoren: hybride auto's werken met een combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor. De eerste drijft het grootste deel van de tijd de wielen aan, terwijl de tweede wordt gebruikt om met lage snelheid te rijden en om te accelereren. Hierdoor profiteert de automobilist van de voordelen van beide technologieën.

• Zuinig: omdat de elektromotor het dus bij lagere snelheden overneemt, verbruikt een tweedehands hybride minder brandstof. Op de langere termijn is dat goed voor aanzienlijke besparingen, terwijl u ook nog eens heel weinig CO2-uitstoot.

• Gemaakt voor de stad: in het stadsverkeer gebruiken tweedehands hybrides hoofdzakelijk hun elektromotor. Daardoor zijn ze uiterst stil en makkelijker te rijden, vooral omdat de meeste modellen geen koppelingspedaal hebben.

 

Heel veel soorten gebruikte hybrides

Met bijna 25.000 verkochte exemplaren in het afgelopen jaar is de Toyota Yaris Hybride de onbetwiste topper op de markt voor gebruikte hybrides. Omdat ook de C-HR Hybride, de Auris Hybride en de RAV4 Hybride heel veel verkocht worden, mogen we wel zeggen dat de Japanners dit segment van de markt domineren.

Maar ook Franse modellen doen het niet slecht op de occasionmarkt voor hybrides. De Peugeot 3008 Hybrid4 is een vaste waarde, en dat geldt ook voor de DS 5 Hybrid4, de Peugeot 508 Hybrid4 sedan en de Peugeot 508 RXH. Daarmee laten zij duurdere modellen achter zich, waaronder de Lexus RC en de Volkswagen Passat.

Hoewel zij zich op een wat kleiner publiek richten, kunnen gebruikte oplaadbare hybrides ook een alternatief vormen voor de klassieke hybride: in dat verband doen vooral de Volvo XC60, de Toyota Prius PHEV en de Kia Niro Plugin Hybrid het erg goed.

 

Waarom zou u voor een tweedehands hybride naar een professionele garage gaan?

Dankzij ons netwerk van 400 dealer vestigingen kunt u bij SPOTICAR terecht voor exclusieve diensten van de specialisten van Peugeot, Opel, Citroën en DS Automobiles: controle van de auto, tot 24 maanden garantie, "niet goed, dan een andere auto" en gebruik van een leenauto: alles wat u nodig hebt om zonder zorgen en tweedehands hybride te kunnen aanschaffen.

Bij onze dealers krijgt u ook een inruilbod voor uw huidige auto en kunt u gebruikmaken van vele financieringsoplossingen. Kortom: bij SPOTICAR koopt u een gebruikte hybride zonder zorgen.

Cookies accepteren