Een gebruikte DS kopen

Een gebruikte DS kopen met SPOTICAR

 

DS was tot 2014 onderdeel van Citroën maar staat tegenwoordig op eigen benen. DS Automobiles is een luxemerk van het PSA-concern en is zich een mooie positie aan het verwerven in het premiumsegment van de automarkt. De DS 7 Crossback en de DS3 zijn mooie voorbeelden van de nieuwe populariteit van dit Franse merk. Daarom vindt u bij SPOTICAR een ruime keuze aan geselecteerde tweedehands DS'en.

 

Gebruikte DS: blijvende waarde in alle categorieën

 

DS Automobiles ontstond in 2009 en is een relatief jong merk. Daarom is met zes of zeven verschillende modellen het aanbod van gebruikte DS'en niet zo groot. Maar ze zijn allemaal onze aandacht meer dan waard door hun hoogwaardige prestaties en een stijl die zich onderscheidt van de Duitse premiumauto's:

 

  • Gebruikte stadsauto's van DS: de DS 3 werd in 2009 geïntroduceerd en kreeg in 2014 een restyling. Tegenwoordig heeft hij zich als stadsauto een vaste plaats verworven in het topsegment. Door zijn uitgesproken karakter, zijn bescheiden afmetingen en een prima uitrustingsniveau blijft deze tweedehands DS zijn waarde op de markt houden.

 

  • Gebruikte SUV's van DS:

 

De eerste SUV van dit merk was de DS 4 Crossback, een sportieve en avontuurlijke coupé.

 

De DS 7 Crossback dateert uit 2018 en is al op de tweedehandsmarkt te vinden. Als rechtstreekse concurrent van de Duitse auto's onderscheidt de Franse SUV zich door zijn opvallende uiterlijk, zijn mooie prestaties op de weg en de technologische innovaties die hij aan boord heeft, waaronder night vision en semiautonoom rijden (DS Connected Pilot).

 

DS heeft zijn leveringsprogramma van SUV's onlangs verder uitgebreid met de introductie van de DS 3 Crossback, waarvan het ontwerp al veel bekijks heeft getrokken: een toekomstige topper op de occasionmarkt.

 

  • Gebruikte sedans van DS: wie veel rijdt, zou eens kunnen kijken naar een tweedehands DS 4. Deze compacte sedan werd tussen 2011 en 2018 geproduceerd en valt bij veel automobilisten in de smaak door zijn dynamische lijnen, zijn veelzijdigheid en zijn hoogwaardige afwerking. De DS 5 is wat slanker en groter en is ook een uitstekend alternatief voor gezinnen. Hij onderscheidt zich van zijn concurrenten door een dashboard dat is uitgevoerd als een vliegtuigcockpit.

 

Gebruikte DS: de tips van SPOTICAR voor een juiste keuze

 

Een tweedehands DS koop je niet zomaar. Natuurlijk speelt uw budget een rol en moet u het juiste model kiezen, maar er zijn ook andere zaken waar u rekening mee moet houden. Dit zijn onze tips:

 

  • Let op het jaar waarin de auto op de weg kwam: na zijn afsplitsing van Citroën lijkt DS Automobiles aan een tweede jeugd te zijn begonnen. Daarom doen modellen van na 2014 het op de tweedehandsmarkt doorgaans beter. Koopt u een tweedehands DS, dan ligt het dus voor de hand om te kijken naar een DS 7 Crossback en de jongste versies van de DS 3.

 

  • Controleer de auto op slijtage: maak niet alleen een proefrit maar inspecteer ook de carrosserie van een tweedehands DS zorgvuldig. De staat van lak, ruiten, verbindingen en verlichting moet u een indruk geven van het onderhoud dat de auto heeft gehad. Controleer in het interieur vooral de bekleding en de werking van de uitrusting (airconditioning, autoradio enz.).

 

  • Let op de afwerking: tweedehands DS'en kunnen in afwerkingsniveau van elkaar verschillen. Alle DS'en zijn royaal uitgerust, maar kies als uw budget het toelaat de Performance Line om te kunnen genieten van alle technologische innovatie van een DS.

 

  • Benzine, diesel, elektrisch of hybride: rijdt u meer dan 15.000 km per jaar, dan is een DS-diesel voordeliger dan een benzineversie.

 

Rijdt u veel korte ritjes in dezelfde stad, kies dan voor een volledig elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE, met zijn combinatie van raffinement en technologie en een actieradius van meer dan 300 km (volgens het WLTP-protocol).

 

Of voor een DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 oplaadbare benzinehybride, een SUV die een flink vermogen (300 pk) combineert met zuinigheid (gemengd verbruik van 2,2 l/100 km volgens het NEDC-protocol). Hiermee rijdt u 50 km met nul uitstoot.

 

Waarom zou u voor een gebruikte DS naar een merk dealer gaan?

 

Koopt u via SPOTICAR een gebruikte DS Automobiles, dan kiest u voor een netwerk van 400 merk dealer vestigingen waar de auto grondig wordt gecontroleerd.

 

Bij een garage van SPOTICAR kunt u terecht voor exclusieve diensten bij aankoop van een tweedehands DS: een inruilbod op uw huidige auto, maatwerk voor financieringen, gebruik van een leenauto, tot 24 maanden garantie of 24 uur per dag ondersteuning bij pech.

SPOTICAR
SPOTICAR
Met Spoticar was het kopen van een gebruikte DS nog nooit zo makkelijk. Professioneel advies, een ruim aanbod en diensten op maat: wij hebben alles in huis om precies de gebruikte DS te vinden die u zoekt.
SPOTICAR OCCASIONS