Een gebruikte Citroën kopen

Zo koopt u een gebruikte Citroën

 

De Citroën C3 en C4 behoren tot de populairste auto's van dit Franse merk. Het is dan ook logisch dat er op de occasionmarkt heel wat van te vinden zijn. Door hun veelzijdigheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben ze bovendien het voordeel dat ze lang hun waarde houden. En dat zijn allemaal goede redenen om een tweedehands Citroën te kopen.

 

Gebruikte Citroën: breed aanbod

 

Wie een tweedehands Citroën aanschaft, krijgt een prima auto die ook later bij inruil nog een mooie waarde heeft. Laten we per categorie eens kijken welke Citroëns het goed doen.

 

 • Gebruikte stadsauto's van Citroën: tweedehands is de C3 ongetwijfeld de beste stadsauto van Citroën. Het is het op drie na best verkochte model in Nederland en onderscheidt zich door zijn gedurfde look en prima prestaties in de stad. Een gebruikte Citroën C1 en, in iets mindere mate, de elektrische Citroën C-Zéro zijn ook goede oplossingen voor in de stad.

 

 • Gebruikte sedans van Citroën: de Citroën C4 Cactus is echt een sedan voor de grote weg, vooral door zijn twaalf systemen voor bestuurdersondersteuning en zijn uiterst comfortabele interieur. Deze auto houdt het midden tussen een sedan en een compacte stadsauto en geeft veel van zijn concurrenten het nakijken.

 

 • Gebruikte SUV's van Citroën: wie gaat voor veel binnenruimte en veelzijdigheid en bovendien de gebaande paden wel eens verlaat, kan ook kiezen voor een SUV, bijvoorbeeld een tweedehands Citroën C3 Aircross. Een echte topper in zijn categorie. En hebt u voor uw gezin ruimte voor vijf passagiers en alle bagage nodig, dan is de C5 Aircross een goede optie.

 

 • Tweedehands MPV's van Citroën: in deze categorie worden diverse uitvoeringen van de Citroën C4 vijf- en zevenzitters aangeboden: de C4 Spacetourer (voorheen C4 Picasso genaamd) en de Grand C4 Spacetourer (de vroegere Grand C4 Picasso). Zoekt u een tweedehands MPV voor in de stad, dan valt u vast voor de C3 Picasso met zijn ronde lijnen.

 

 • Gebruikte gezinsauto's van Citroën: de Citroën Berlingo is het oermodel van een ruimteauto. Het is de favoriete auto van gezinnen en geldt als trendsetter in dit segment. Wilt u meer ruimte, kies dan voor een SpaceTourer met zijn maximaal negen zitplaatsen.

 

 

Waar u op moet letten als u een tweedehands Citroën koopt

 

Niet alleen het soort auto is belangrijk. Er zijn ook andere punten waar u aan moet denken voordat u een tweedehands Citroën van een particulier koopt. Lees hier bij SPOTICAR waar u goed op moet letten:

 

 • De algehele staat van de auto: kijk niet alleen naar schade aan de buitenkant, maar ook naar slijtage van het interieur. Een gebruikte Citroën met meer dan 50.000 km op de teller heeft waarschijnlijk geen versleten bekleding of een verschoten dashboard.

 

 • De motor: een motor waarmee lange afstanden zijn gereden, bijvoorbeeld in een SUV of een compacte tweedehands Citroën, heeft mogelijk het nodige te lijden gehad. Vraag daarom naar de rijgewoontes van de vorige eigenaar en ga na of de auto regelmatig onderhoud heeft gehad. HDI-dieselmotoren zijn erg degelijk, terwijl de nieuwe PureTech-benzinemotoren bekendstaan om hun zuinigheid. De kans op een versleten koppeling is niet zo groot als u kiest voor een automatische EAT6-versnellingsbak met zes versnellingen of een EAT8 met acht versnellingen.

 

 • De uitrusting: de modellen van Citroën onderscheiden zich vaak van elkaar door hun uitrustingsniveau. Dat geldt met name voor de jongste occasions. Sommige onderdelen van die uitrusting zijn trouwens heel erg gangbaar, zoals multizone airconditioning, ingebouwde navigatie en bestuurdersondersteuning (parkeerhulp, rijbaanassistentie enz.).

 

Waarom zou u voor een gebruikte Citroën naar een professionele garage gaan?

 

Zoekt u een gebruikte Citroën, dan kunt u via SPOTICAR terecht bij meer dan 400 merk dealers die een breed scala aan diensten aanbieden:

 

 • Een auto die van A tot Z wordt gecontroleerd
 • Maatwerkfinancieringen
 • De zekerheid van "niet goed, dan een andere auto"
 • 24 uur per dag ondersteuning bij pech

 

SPOTICAR doet een inruilbod op uw huidige auto en geeft tot 24 maanden garantie. En dat zijn argumenten waar u niet omheen kunt als u een tweedehands Citroën wilt gaan kopen.

SPOTICAR
SPOTICAR
Bent u op zoek naar een tweedehands Citroën? Met de informatie van Spoticar koopt u precies het juiste model.
SPOTICAR OCCASIONS