Wat moet u regelen bij verkoop van uw auto?

Wat u moet regelen als u uw gebruikte auto verkoopt

 

Als u uw voertuig verkoopt, moet u zorgen dat de koper het kentekenbewijs op zijn naam laat zetten. Dit heet overschrijven. Gebeurt dat niet? Dan blijft u als eigenaar verantwoordelijk voor het voertuig en bijbehorende verplichtingen.

 

Kenteken overschrijven

Het kenteken van het voertuig moet op naam van de koper staan. Alle informatie over het overschrijven van een kenteken leest u op de website van de RDW.

 

 

Geen verplichtingen na overschrijven kenteken

Zodra het kenteken op naam staat van de koper, bent u niet meer verantwoordelijk voor het voertuig. U heeft dan geen verplichtingen meer. De motorrijtuigenbelasting stopt automatisch. U moet wel zelf de verzekering van uw voertuig opzeggen, of omzetten naar uw nieuwe voertuig.

 

 

Wat u moet regelen als u een auto koopt

 

Als u een auto gaat kopen, moet u het kenteken op uw naam laten zetten. Dat heet overschrijven. Na de overschrijving bent u verantwoordelijk voor de motorrijtuigenbelasting, een WA-verzekering en de apk goedkeuring.

 

Kenteken overschrijven

Alle informatie over het overschrijven van een kenteken leest u op de website van de RDW.

 

Een WA-verzekering afsluiten

Heeft u het kenteken van een auto op uw naam laten overschrijven? Dan moet u volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam) een WA-verzekering afsluiten. Dit kunt u doen bij de meeste verzekeraars.

 

Apk goedkeuring regelen voor uw auto

Staat het kenteken van een auto op uw naam, dan heeft u waarschijnlijk een apk goedkeuring nodig. Op de website van RDW staat wanneer en hoe vaak een apk-keuring nodig is.

 

 

Motorrijtuigenbelasting betalen

Als eigenaar van een auto moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Dit geldt voor personenauto's, bestelauto's en vrachtauto's. U ontvangt hiervoor automatisch een rekening van de Belastingdienst.

 

 

Waar kan ik het beste een gebruikte auto kopen?

 

Wij adviseren u om naar een merkdealer te gaan. Via SPOTICAR kunt u terecht bij meer dan 400 merkdealers overal in het land.

 

Onze pluspunten: u kunt uw huidige auto bij ons inruilen en krijgt de zekerheid van een gebruikte auto die van A tot Z is gecontroleerd. En verder tot twee jaar garantie en ondersteuning en een vervangende auto bij pech.

SPOTICAR
SPOTICAR
Wilt u uw auto verkopen maar weet u niet welke documenten u aan de nieuwe eigenaar moet geven en wat u verder moet regelen? Lees hier de informatie van SPOTICAR om uw gebruikte auto zonder zorgen te verkopen.
SPOTICAR OCCASIONS